Nieuws en informatie

Kapelmeester Robin Loff

De kapelmeester van de Slingelandkapel is sinds 1997 Robin Loff. Robin werd geboren op 23 februari 1969 te Losser. Hij bracht hier zijn hele jeugd door samen met zijn broer en twee zussen. Na drie jaar in Enschede te hebben gewoond, woont hij sinds 1999 samen met zijn vrouw Bianca en de kinderen Stijn en Hanne, in Borculo.



In 1992 slaagde hij met een 8 voor zijn klarinetdiploma aan het Twents conservatorium te Enschede en in 1996 is hij met een 8,5 geslaagd voor zijn diploma HaFaBra-direktie aan het conservatorium Constantijn Huygens te Zwolle. Zijn klarinetlessen kreeg hij van Marinus Hintzbergen en het dirigeren leerde hij van Dirk Annema en Gert Janssen. In deze periode was hij werkzaam als klarinetdocent aan de muziekscholen van Enschede, Oldenzaal en Ochtrup (Duitsland) en dirigeerde hij verschillende harmonieorkesten.

Zijn werkzaamheden aan de muziekscholen zegde Robin op toen hij in 1997 werd aangenomen als klarinettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hij is nu de  basklarinettist van dit orkest en komt hier met allerlei muziekstijlen en artiesten in aanraking. Met dit orkest speelde hij onder andere al in Japan, Curacao, Aruba, Rusland, Amerika, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. Daarnaast is Robin dirigent van muziekvereniging Volharding uit Borculo en St. Agatha uit Harreveld.

De Slingelandkapel speelt, voornamelijk, de egerländer blaasmuziek, een muzikale tak waar Robin zich in heeft gespecialiseerd. Dit komt mede doordat hij jarenlang gespeeld heeft bij de Glanerbrugger Muzikanten en nu nog bij het orkest van Herman Engelbertinck.
De Slingelandkapel acteert op dit moment, onder zijn leiding, dan ook op het  allerhoogste niveau van de egerländer blaasmuziek.

Daarnaast wordt Robin regelmatig gevraagd als solist of remplacant bij diverse orkesten en geeft hij workshops. Ook werkt hij met regelmaat mee aan cd-produkties en heeft hij met de Slingelandkapel een eigen cd gemaakt. Hobby’s van Robin zijn, naast zijn gezin, vissen, de sportschool en FC Twente.
 


Copyright © 2021, Niels Voortman - Computer-Parts.NL